Jedzenie i picie po wyrwaniu zeba

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię pewnego sposobu informację dla mojej dziewczyny. W planach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w gronie wina i świeczek zapachowych ze wielkiego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo kosztowne danie, ale także skomplikowane w wykonaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wyciągnąć spośród nich wykonuję smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest właściwie mierny. W treści mógłbym powiedzieć, że początkujący, ponieważ obecne istniałoby bliżej prawdy. Odkrył w internecie przepis na owe sandżaki. Że był kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, ale nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i planujemy na żywioł, razem z intuicją kucharza (której właśnie nie mam). Postanowiłem, że dostarczę te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Podejmował się stresować, bo czasu było coraz mniej a ja byłem daleko w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że trafiłem na serdeczny palec... No, ale jak dobry klient nie dałem za wygraną. Spotkał na pomysł - szatkownica do warzyw. Więc istniał właściwie strzał w dziesiątkę. Nie koniec, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to także nie musiałem bać się o nasze życie przy używaniu szatkownicy. Gdyby to suma istniałoby obecnie gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie oczywiście gdy na obrazie ze karty internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do lokalnego sklepu po żurek w słoiku i wyrzuciłbym go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser był wypracowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się aby to zrobić dzień wcześniej, bo nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie mało chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zdziwiona i doskonała podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.